Загальна сума призначених допомог склала 38 млн грн \ фото bank.gov.ua

Упродовж перших трьох кварталів цього року Фонд соціального страхування (ФСС) прийняв на фінансування допомоги на поховання родинам 9,3 тис. працюючих українців. Це на 14,9% більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Загальна сума призначених допомог склала 38 млн грн. Допомоги нараховано сім’ям померлих або особам, які здійснили поховання, у розмірі 4100 грн.

Читайте такожФонд соцстрахування прийняв на фінансування декретні для майже 100 тисяч жінок

Відео дня

"Призначення допомоги здійснюється на підставі свідоцтва про смерть та оригіналу витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть або оригіналу довідки про смерть, виданих для отримання допомоги на поховання", - йдеться у повідомленні ФСС.

У Фонді зазначили, що допомога на поховання також надається у разі смерті членів сім’ї, які перебували на утриманні застрахованої особи (не мали самостійних джерел засобів до існування):

1) дружини (чоловіка);

2) дітей, братів, сестер та онуків, які не досягли 18 років або старших цього віку, якщо вони стали особами з інвалідністю до 18 років (братів, сестер та онуків – за умови, що вони не мають працездатних батьків), а студентів та учнів середніх професійно-технічних і вищих навчальних закладів з денною формою навчання – до 23 років;

3) батька, матері;

4) дідуся та бабусі за прямою лінією спорідненості.

Окремо у ФСС зазначили, що до наведених даних не включено відшкодування Фондом вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням померлого, які фінансуються ФССУ у разі смерті застрахованих осіб через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання.

Вас також можуть зацікавити новини