Ілюстрація REUTERS

В Україні з початку загальнонаціонального карантину зареєстровано 166 тисяч нових безробітних, а на допомогу по безробіттю спрямовано 2,3 мільярда гривень, що на 40% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте такожЛікарняні на карантині: у Фонді соцстрахування відзвітували про кількість зверненьПро це під час брифінгу заявила виконувачка обов'язків директора Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

«На період карантину, тобто з 12 березня, зареєстровано нових 166 тисяч безробітних. Лідерами по областях є Дніпропетровська, Харківська і Львівська. З початку карантину вже надано допомогу по безробіттю в розмірі майже 2,3 мільярда гривень. Це приблизно на 40% більше, ніж допомога минулого року», - сказала вона.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, наприкінці квітня уряд ухвалив рішення про виділення 6 мільярдів гривень Фонду соціального страхування України на фінансування допомоги по безробіттю. Зокрема, 1,277 мільярда гривень буде спрямовано на виплату допомоги по безробіттю, 4,723 мільярда гривень - на виплату допомоги по частковому безробіттю.