Сума нарахованих допомог по тимчасовій втраті працездатності склала майже 13,7 млрд грн \ фото УНІАН

Упродовж січня-листопада цього року Фонд соціального страхування (ФСС) прийняв на оплату 36,7 млн днів лікування від захворювань, травм, а також догляду за хворими рідними і проходження самоізоляції від COVID-19 українськими працівниками.

Це на 22,7% більше, ніж за той же період 2020 року, йдеться у повідомленні на сайті Фонду.

"Загальна сума нарахованих за цей період допомог по тимчасовій втраті працездатності склала майже 13,7 млрд грн", - зазначили у Фонді.

Відео дня

Середній розмір допомоги від ФСС за один день лікування склав 372,75 грн.

Читайте такожВ Україні щомісячні страховки для потерпілих і їх родин зросли на 15,5%

Таке зростання днів тимчасової непрацездатності спостерігається Фондом з минулого року та у більшій мірі пов’язане із розповсюдженням коронавірусної хвороби. "Це, у поєднанні з іншими факторами, призводить до перевищення потреби у видатках над фактичними доходами від частки ЄСВ, з якої складається бюджет Фонду. За підсумками листопада потреба у видатках перевищила надходження на понад 2,7 млрд грн", - повідомили у Фонді.

У ФСС нагадали, що попри наявні затримки у фінансуванні матеріального забезпечення, усі види виплат надаються у повному обсязі. Фінансування допомог за лікарняними листками здійснюється Фондом на підставі отриманої від страхувальника (роботодавця) заяви-розрахунку, від терміну подачі якої залежить дата фінансування матеріального забезпечення.

Вас також можуть зацікавити новини