Страховики припускають, що збитки зростатимуть / фото УНІАН Володимир Гонтар

Публічно зареєстровані збитки найбільших світових перестрахувальних компаній, пов'язані з COVID-19, досягли $23,7 млрд.

Про це повідомляє Forinsurer з посиланням на аналіз PeriStrat.

Читайте такожДля повної виплати страхових претензій, пов'язаних з COVID-19, знадобиться кілька років - прогноз

Відео дня

Як пише видання, збитки, пов'язані з тривалою пандемією, продовжують зростати, і з урахуванням сезону звітності за третій квартал очікується, що озвучена цифра збитків зросте ще більше після того, як вона збільшилася приблизно на $1,3 млрд в порівнянні з попередньою оцінкою PeriStrat за другий квартал.

Хоча сезон результатів за третій квартал тільки почався, деякі компанії заздалегідь оголосили про свій очікуваний удар від пандемії та попередили про прибутковість. Це стосується німецької перестрахувальної компанії Munich Re, яка додала $800 мільйонів до своїх збитків від covid-19 за третій квартал.

Оновлені оцінки втрат

Оновлені оцінки втрат, пов'язаних з пандемією, також були оголошені Arch, AXIS, Travelers, Argo, RLI та WR Berkley.

Попри високий показник, повідомлений Munich Re, найбільша кількість публічних збитків, зібраних PeriStrat, залишається у Lloyd's of London, досягнувши нового максимуму в $3,9 мільярда. Lloyd's раніше оголошував діапазон із середньою точкою в $3,65 млрд, але, як зазначає PeriStrat, чисті дані за перше півріччя включають прогнозну заяву про майбутні збитки в розмірі $780 млн з передбачуваним відшкодуванням по перестрахування 40%.

Після попереднього оголошення про третій квартал Munich Re перемістилася на друге місце в списку із загальним збитком $2,725 млрд, за нею йде Swiss Re з $2,5 млрд, AXA з $1,47 млрд, а потім Allianz з $1,415 млрд. Єдина компанія, у якої втрати, пов'язані з пандемією, оцінюються на суму понад $1 мільярда, на цей момент - це Chubb, загальна сума яких становить $1,37 мільярда, як повідомляє PeriStrat.

Замикають першу десятку Zurich ($750 млн), AIG ($730 млн), Hannover Re ($705 млн) і QBE ($600 млн).

Звичайно, оскільки такі компанії, як Munich Re, повідомляють про значний обсяг додаткових збитків у третьому кварталі, очікується, що деякі з інших великих глобальних страховиків і перестраховиків також повідомлять про значний рівень додаткових вимог.

Вже підраховані збитки