Харків. 15 жовтня. УНІАН. Проект нового Податкового кодексу передбачає застосування штрафних санкції проти податкових адміністрацій за несвоєчасне повернення податку на додану вартість.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Харкові сказав віце-прем’єр-міністр України Сергій ТИГИПКО.

«Вводиться режим автоматичного повернення ПДВ. На 23-й день після подання декларації, вам повинні повернути ПДВ. Ні – включається штрафна санкція на податкову адміністрацію – 120% ставки Національного банку України. Не повертаєш, ти будеш як держава винний підприємству», - сказав С.ТИГИПКО.

Відео дня

Він наголосив, що крім цього у проекті нового Податкового кодексу передбачене зменшення в кілька разів усіх податкових штрафних санкцій і «ніде не посилено адміністрування».

«Зменшили штрафні санкції за нашим податковим законодавством. До 500% були штрафні санкції, зараз у Податковому кодексі максимально 75% від обсягу порушення і то за третє порушення», - зазначив С.ТИГИПКО.

«Найнижчий буде ПДВ і податок на прибуток у Європі. Все для інвестора, для нього рідного. Я не хотів би, щоб не бачили цих речей», - підсумував віце-прем’єр-міністр.