Харків. 16 січня. УНІАН. 16 січня у Міжнародному аеропорту «Харків» введений в експлуатацію новий перон.

Про це повідомили кореспондентові УНІАН в прес-службі групи DCH, яка реалізує у Харкові проекти до Євро-2012.

Функціонально перон є елементом аеродромного комплексу і використовується як місце «парковки» та обслуговування літаків біля терміналів аеропорту.

Відео дня

Аеропорт ПЕРОН

Новий перон розрахований на 21 стоянку для всіх типів средньомагістральних повітряних суден (наприклад Boeing 737 та Airbus A-320).

Як прокоментував подію Владимир ВАСИЛЬЧЕНКО, генеральний директор компанії «Нью Системс АМ» (оператор Міжнародного аеропорту «Харків», група DCH Олександра ЯОСЛАВСЬКОГО), «завдяки використанню нового перону ми зможемо істотно прискорити обслуговування повітряних суден. А це, у свою чергу, підвищить привабливість нашого аеропорту для перевізників і приверне нові авіакомпанії. І, звичайно ж, створить ще комфортніші умови для пасажирів на етапах відправлення і прибуття».

Першим повітряним судном, яке пройшло обслуговування на новому пероні, став Fokker-100 авіакомпанії «Австрійські Авіалінії», рейс OS 752 Відень-Харків.

Довідка УНІАН. Міжнародний аеропорт «Харків» - один із ключових об`єктів столиці Слобожанщини, що реконструюються в рамках підготовки до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Проект стартував 1 квітня 2008 року, коли компанія «Нью Системс АМ» (група DCH, власник - відомий український бізнесмен, генеральний інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012, президент ФК «Металіст» Олександр ЯРОСЛАВСЬКИЙ) виграла конкурс на довгострокову оренду цілісного майнового комплексу харківського аеропорту.

Реконструкція Міжнародного аеропорту «Харків» здійснюється у форматі приватно-державного партнерства. Загальна сума інвестицій О.ЯРОСЛАВСЬКОГО в проект становить $ 107,2 млн. (аеровокзальний комплекс і прилегла територія). Сума фінансування, виділеного з Державного бюджету на реконструкцію аеродромного комплексу (включаючи будівництв і аеродромно-диспетчерскої вежі) - $ 191,3 млн.