Харків. 17 серпня. УНІАН. Комунальне підприємство  «Харківські теплові мережі» обрахувало громадян пільгових категорій.

Як повідомили кореспоннденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, з посиланням на начальника Головного управління у справах захисту прав споживачів Євгена ФЕДОРЧУКа, з травня цього року до управління масово стали надходити скарги споживачів на неправомірні, на їх думку, перерахунки з боку КП «Харківські теплові мережі».

За словами Є.ФЕДОРЧУКА, проведені управлінням перевірки філій КП «ХТМ» підтвердили побоювання жителів міста – перерахунки за опалювальний сезон 2006-2007 років здійснювалися з порушенням чинного законодавства України.

Відео дня

Як розповів Є.ФЕДОРЧУК, дивує той факт, що суми перерахунку, які наводять КП «Харківські теплові мережі», дивним чином співпадають із нарахуваннями за 17 діб опалювального сезону у квітні 2007 р.

Крім того, КП «ХТМ» при здійсненні перерахунків не врахували пільги від 25 до 75%, які мають окремі категорії жителів Харкова при сплаті послуг ЖКГ.

Як повідомила по конкретній скарзі однієї з жительок Харкова начальник відділу роботи з побутовими споживачами Київської філії КП «ХТМ» А. СЄРГЄЄВА, «пільга, адресна компенсація і субсидія нараховуються  на суму фактично наданої послуги. Враховуючи те, що суму фактично наданої послуги за квітень становить нуль, пільга, адресна компнсація і субсидія не нарахована».

Є.ФЕДОРЧУК вваєжає, що така трактовка не відповідає вимогам чинного законодавства України з питань захисту прав споживачів, забезпечення громадян пільгових категорій правом на знижку від 25 до 75% при сплаті за послуги ЖКГ. За даними перевірок лише двох філій КП «ХТМ» у Київському та Дзержинському районах міста Харкова, кількість осіб, які мають право на пільги у розмірі від 25 до 75% від вартості опалення, становить понад 90 тис. осіб.

Як зазначив Є.ФЕДОРЧУК, підрахунком сум, які КП «Харківські теплові мережі» таким чином не повернули населенню міста, займуться правоохоронні органи та прокуратура.