Харків. 21 серпня. УНІАН. Проти закриття Кінного ринку виступили понад 2,5 тисяч місцевих підприємців .

Як передає кореспондент УНІАН, про це інформує веб-сайт Харківської облдержадміністрації.

«Звертаємося до всіх, - пишуть автори заяви, - від кого залежить доля Кінного ринку. Ми підприємці, які не один рік працюємо на цьому ринку, говоримо наше рішуче «Ні!» його закриттю. Ми не дамо зрівняти його з землею в угоду примх харківської влади».

Відео дня

За снформацією сайту, лист із таким текстом за підписом 2382 підприємців, які торгують на Кінному ринку, отримав голова обласної державної адміністрації Арсен АВАКОВ.

Як зазначив у своєму листі на ім’я А.АВАКОВА генеральний директор ТОВ «Металіст-А», яке займається обслуговуванням території Кінного ринку, Юрій МЕДВЄДЄВ, біля самого ринку постійно ведеться несанкціонована торгівля з землі. Він зазначив, що така торгівля проводиться з поррушенням санітарних вимог, без оплати ринкового збору.

У зв’язку з цим ТОВ «Металіст-А» протягом червеня-серпеня надіслало 47 листів на ім’я Харківського міського голови, прокурора району, начальника райвідділу міліції, голови райради, в податкову адміністрацію, міську та районні СЕС із проханням вжити заходів щодо ліквідації несанкціонованої торгівля біля території Кінного ринку.

«На більшість з листів ми отримали формальні відповіді, - зазначив Ю. МЕДВЄДЄВ, - Після публікацій у ЗМІ та заяв Добкіна М.М. на території ринка склалася дуже вибухонебезпечна соціальна ситуація».

За фактом листа керівника ТОВ «Металіст-А» та звернення 2382 підприємців Кінного ринку губернатор доручив своїм заступникам разом із Харківським міськвиконкомом розібратися в ситуації, що склалася, та внести обґрунтовані пропозиції щодо подальшого функціонування ринку.