Харків. 24 червня. УНІАН. Державна пенітенціарна служба України не доставлятиме екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко на засідання суду 25 червня.

Про це повідомляє прес-служба ДПтСУ.

Як зазначається в повідомленні, Ю.Тимошенко написала заяву про відмову від участі у судовому процесі, посилаючись при цьому на висновок німецького професора Карла Макса Айнхойпля.

Відео дня

Директор клініки «Шаріте» раніше прибув до України на один день для написання висновку про можливість участі Ю.Тимошенко у судовому засіданні, хоча про такі рекомендації сама Ю.Тимошенко відповідним листом просила свого лікуючого лікаря Аннету Райсхауер, зазначили в прес-службі.

«У висновках німецькі медики радять відмовитися від транспортування Ю.Тимошенко з метою не зашкодити успішному процесу лікування. Вони також відмічають, що у наступні тижні здатність Ю.Тимошенко переносити навантаження значно покращиться», - поінформували в ДПтСУ.

Відповідні документи (заява Ю.Тимошенко і висновок німецьких лікарів) будуть передані до суду, додали в пенітенціарній службі.

Як повідомлялося, керівництво Качанівської колонії в Харкові, в якій відбуває покарання екс-прем`єр, на початку поточного тижня одержало на ім`я Ю.Тимошенко повістку до суду на слухання у справі ЄЕСУ на 25 червня. Міністерство охорони здоров`я України рекомендувало створити комфортні умови для перебування Ю.Тимошенко в приміщенні суду у зв`язку зі станом її здоров`я.

Голова правління німецької клініки «Шаріте» Карл Макс Айнгойпль 23 червня відвідав Ю.Тимошенко в Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» в Харкові і провів у палаті її медичний огляд.