Харків. 25 лютого. УНІАН. Екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, яка перебуває у стаціонарі ЦКЛ «Укрзалізниці» у Харкові, припинила акцію громадянської непокори, оскільки її вимоги виконано.

Тимошенко припинила акцію непокори

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив захисник Ю.Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко.

Відео дня

«Акція припинена», - сказав захисник.

Він зауважив, що, за словами самої Ю.Тимошенко, з її палати прибрали вартового, який знаходився там цілодобово, демонтовано відеокамери, лікувальні процедури проходять за відсутності співробітника Державної пенітенціарної служби.

«На сьогоднішній день дійсно зняті відеокамери, принаймні, з її слів, я не був у неї в тюремній палаті. З її слів, демонтовані ті відеокамери, які стояли так би мовити відкриті. Дійсно, прибрано постійний пост, який перебував у неї в палаті. Їй повідомили також, що нібито демонтована моніторингова кімната, бо в ній сенс відпадає. І дійсно вона проводить заняття лікувальними процедурами зараз за відсутності представників пенітенціарної служби», - сказав С.Власенко.

На його думку, камери у палаті Ю.Тимошенко були встановлені з метою психологічного тиску.

Захисник додав, що зараз Ю.Тимошенко частково проходить лікувальні процедури.

«Вона отримує лікування, але це лікування часткове», - сказав С.Власенко.

Він підкреслив, що Ю.Тимошенко розпочинала акцію громадської непокори, аби показати, що будь-яка людина, «котра бореться проти незаконних дій режиму, може добиватися перемоги».

Як повідомляв УНІАН, 8 січня Ю.Тимошенко розпочала акцію громадянської непокори та відмовилася повертатися до своєї лікарняної палати, доки не буде виконано ряд її вимог, зокрема, й до того часу, поки камери відеоспостереження, встановлені в її палаті, не будуть зняті.

Із 8 січня по 22 лютого Ю.Тимошенко перебувала в приміщенні душової кімнати.

22 лютого під час проекту «Діалог з країною» Президент України Віктор Янукович сказав, що виступає за демонтаж відеокамер у лікарні, де перебуває засуджена Ю.Тимошенко.

Того ж дня камери відеоспостереження з палати екс-прем’єра в лікарні були демонтовані, і вона повернулася до своєї палати.