Младшие школьники смогут бесплатно питаться с 4 февраля / Фото УНИАН

Учні 1-4 класів столичних навчальних закладів комунальної власності, а також учні 1-11 класів пільгових категорій харчуватимуться безкоштовно. Відповідне розпорядження сьогодні підписав Київський міський голова Віталій Кличко, повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Згідно з документом, безкоштовним харчуванням будуть забезпечені учні 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів, учні 1-11 класів із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із малозабезпечених сімей, які отримують допомогу, відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», а також діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних й інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів.

Читайте такожКличко доручив КМДА знайти гроші на обіди для молодшої школи

Відео дня

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Ганни Старостенко, на забезпечення харчування учнів 1-4 класів, які раніше фінансувалися за рахунок коштів державного бюджету, а зараз – з міського, київська міська влада виділила 110 млн грн за відповідним дорученням міського голови.

«Таким чином, починаючи з 4 лютого, всі учні молодшої школи будуть забезпечені безкоштовними гарячими сніданками», – запевнила вона.

Старостенко також зауважила, що всі керівники районних управлінь освіти вже отримали доручення терміново розробити двотижневе меню.

Нагадаємо, у зв’язку з ухваленням нового бюджету на 2015 рік, яким фінансування харчування школярів передано у відання міської влади, у Києві з січня 2015 р. безкоштовне харчування в школах було скасоване.

Це викликало обурення з боку батьків учнів, і 28 січня Київрада затвердила бюджет столиці на поточний рік, яким виділила 110 млн грн на харчування учнів 1-4 класів.

Читайте такожВчені з'ясували, що в школах більшості країн світу дівчата навчаються краще за хлопців

КМДА також повідомила, що у січні 2015 року у загальноосвітніх навчальних закладах було організовано безкоштовне харчування для 2,5 тис. дітей пільгових категорій. За кошти батьків у шкільних їдальнях харчувалося понад 57 тис. учнів.

За даними Головного управління статистики у м. Києві, у 2014/2015 навчальному році кількість учнів у 506 загальноосвітніх навчальних закладах столиці - 254,5 тис. осіб.