kievcity.gov.ua

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив у Польші після візиту на підприємство Pesa - один з найбільших у Європі виробників колійного транспорту, передає прес-служба КМДА.

В мерії польського міста Бидгощ Кличко підписав з керівництвом Pesa меморандум про взаєморозуміння.

"Київ сьогодні зацікавлений у розвитку своєї транспортної інфраструктури, в тому, щоб мешканці міста пересувалися сучасним, комфортним і безпечним громадським транспортом. І ми робимо все, щоб це забезпечити, і шукаємо варіанти як саме", - підкреслив Кличко.

Відео дня

Читайте такожУ Києві запустять "соціальне таксі" для людей з обмеженими фізичними можливостями

Сьогодні компанія Pesa хоче залучити експортне фінансування на виробництво партії трамваїв для української столиці. Спочатку йдеться про отримання пільгового кредиту уряду Польщі на 10 млн євро для реалізації інфраструктурних проектів у Києві, додатково до 100 млн євро, які польський уряд пообіцяв надати в кредит Україні на розвиток інфраструктури. Як зазначили в Pesa, компанія також вже провела переговори з Міністерством фінансів, Міністерством економіки та державним банком BGK щодо наступного кроку - отримання наступного додаткового фінансування на виробництво 50-ти трамваїв для Києва.

"Незабаром ми отримаємо польські трамваї на тестові випробування на київських вулицях. Це - енергоефективний, технологічний транспорт, з Wi-Fi, он-лайн діагностикою його стану, гарний і комфортний, - сказав мер Києва. - Сподіваюся, найближчим часом ми узгодимо алгоритм наших дій - від технічної документації, до оптимальної моделі фінансування", - наголосив Віталій Кличко.

Сьогодні рухомий склад київського парку  трамваїв - близько 450 одиниць, половину треба оновлювати через їх зношеність та термін експлуатації.

kievcity.gov.ua
kievcity.gov.ua
kievcity.gov.ua
kievcity.gov.ua
kievcity.gov.ua