Фото: УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, про це повідомив директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення, радник міського голови Олександр Спасибко під час інспекції на Андріївському узвозі.

Читайте такожУ Києві скоротили пішохідний режим Хрещатика

Заїзд буде дозволений тільки жителям вулиці, співробітникам установ, розміщених на Андріївському, а також машинам швидкої допомоги, пожежним автомобілям та іншому спецтранспорту.

Відео дня

"Завдяки встановленим автоматизованим механізмам доступу – болардам – буде обмежено наскрізний рух транспорту узвозом, і він нарешті стане пішохідним. А це не лише комфорт, а й безпека киян та численних гостей, які прогулюються вулицею", – сказав Олександр Спасибко.

У даний час проектний інститут "Київдормістпроект" проводить коригування Схеми організації дорожнього руху Андріївським узвозом в частині встановлення технічних засобів регулювання дорожнього руху за зауваженнями Управління ДАІ в Києві.

Керування болардами здійснюватиметься спеціальним пультом дистанційного управління, а також через диспетчерський пункт, розташований у Подільській РДА. Завдяки встановленим камерам відеоспостереження черговий диспетчер може опускати боларди для проїзду карети швидкої допомоги чи пожежного авто, також облаштовано спеціальну кнопку виклику диспетчера у разі необхідності заїзду на узвіз.