Кличко просят вернуть землю киевской общине / Фото УНИАН

Народний депутат Юрій Левченко, обраний до Верховної Ради в одному з мажоритарних округів столиці, звернувся до Київського міського голови Віталія Кличка із закликом забезпечити захист інтересів київської громади у суді, який 24 лютого розглядатиме справу щодо забудови 147 га Біличанського лісу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Левченко заявив під час виступу на засіданні Київради.

Читайте такожМер Києва просить прокуратуру перевірити законність будівництва на Микільській Слобідці

Відео дня

Він нагадав, що ще «міськрада Черновецького» виділила 147 га території Біличанського лісу, який сьогодні вже є національним парком, «фіктивному житлово-будівельному кооперативу з двох студентів і юридичної фірми Василя Хмельницького».

Народний депутат підкреслив, що землю віддали безкоштовно під будівництво котеджного містечка.

Левченко зазначив, що громада оскаржила це рішення, було виграно справу в адмінсуді.

«Але 4 лютого Вищий господарський суд України повністю перекреслив наші здобутки, тому що Київрада не з’являлась на засідання… Але ще є можливість 24 лютого у Вищому адмінсуді це виправити. Тому я звертаюся публічно до Київського міського голови – надішліть, нарешті, свого представника на суд і зробіть так, щоб громаді повернули 147 га, а не залишили у Василя Хмельницького», - заявив Левченко, звертаючись до мера.

Читайте такожУ Києві більше 140 забудов, щодо яких порушено кримінальні провадження - депутат міськради

Як повідомлялося, за даними активістів, Вищий господарський суд задовольнив касаційну скаргу фірми бізнесмена, члена Партії регіонів Василя Хмельницького, скасувавши рішення перших інстанцій, які в 2015 році повернули Києву 147 га землі національного парку в Біличанському лісі.