Заступник голови КМДА Микола Поворозник / kievcity.gov.ua

Про це сказав заступник голови КМДА Микола Поворозник під час офіційної церемонії відкриття унікального пункту тестування на ВІЛ AHF Checkpoint.

«Відкриття пункту тестування реалізується в рамках підписаного мером Києва Віталієм Кличком Паризької декларації щодо прискорення дій у подоланні епідемії СНІДу у великих містах для досягнення стратегічних цільових показників ініціативи UNAIDS Fast Track 90-90-90. Таким чином столиця задає приклад регіонам у боротьбі з епідемією ВІЛ/СНІД», – зазначив Поворозник.

Читайте такожКличко: Київ до кінця 2017 року повинен стати першим з міст, яке зупинить епідемію ВІЛ

Відео дня

Він зауважив, що завдання міської влади – охопити більше людей тестуванням, діагностикою на ВІЛ, здійснювати профілактичні заходи, допомагати хворим, сприяти та залучати неурядові організації до спільної роботи проти епідемії. Тому відкриття цього пункту – важливий крок до спільної мети у подоланні ВІЛ\СНІДу.

Поворозник власним прикладом показав, що дуже важливо вчасно дізнатися про свій статус, а також пройшов тестування, закликаючи киян також піти на цей важливий крок.

Зауважимо, в основу роботи AHF Checkpoint.kiev покладена особлива модель надання послуг. У рамках реалізації цієї моделі підтримуються практики короткого передтестового групового або індивідуального інформування з наданням клієнтові базової інформації щодо ВІЛ і процедури тестування. Тестування забезпечується виключно на безоплатній основі швидкими тестами з призначенням подальшого лікуванням для ВІЛ-позитивних клієнтів.

Розклад роботи Пункту дозволяє отримати послуги з консультування та тестування на ВІЛ кожного робочого дня з 09:00 до 19:30, у суботу з 11:00 до 19:00.

Окрім консультування й тестування клієнти можуть отримати відповіді на всі питання стосовно безпечного сексуального життя.

Після тестування ВІЛ-позитивний клієнт отримує вичерпну інформацію щодо подальших кроків, які він має здійснити для отримання необхідної медичної допомоги.

ВІЛ-негативним клієнтам надаються консультації щодо безпечних сексуальних практик та інших засобів профілактики, які дозволять зберегти ВІЛ-негативний статус.

Мобільний підрозділ Пункту є його невід’ємною складовою. У задачі мобільного підрозділу входить проведення виїзного тестування на ВІЛ за моделлю AHF для важкодоступних категорій клієнтів. Замовити виїзд Мобільного підрозділу для участі у вуличному тестуванні на ВІЛ можна через електронну форму замовлення на сайті freeHIVtest.org.ua.