аттракцион Незаконно встановлені атракціони працюють у парках ім. Шевченка, ім. Котляревського, Вишневому парку, парку «Нивки» та Сирецькому гаю

У Києві на території 5 центральних парків виявлено самовільно встановлені дитячі атракціони, які працюють без дозвільних документів та висновків щодо їхнього технічного стану.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Шевченківського району Києва, перевіркою із залученням фахівців Департаменту міського благоустрію встановлено, що неправомірно розміщені дитячі атракціони функціонують на території парків ім. Шевченка, ім. Котляревського, Вишневого парку, у парку «Нивки» та Сирецькому гаю.

Відео дня

Як з’ясувалося, конструкції (батути, надувні басейни тощо) експлуатуються без дозволу контролюючих органів, за відсутності належної технічної документації та висновків щодо їхньої безпеки. Зазначені порушення є недопустимими, оскільки загрожують життю та здоров'ю дітей.

У зв’язку з цим прокуратура Шевченківського району Києва внесла подання директору Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА з вимогою невідкладно демонтувати самовільно встановлені споруди.