Львів. 18 травня. УНІАН. Група курсантів та викладачів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України прибула до Варшави для проходження навчання на базі місцевої Головної школи пожежної служби Республіки Польща.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Університету.

Програма навчань у Варшаві передбачає вивчення європейської системи захисту населення, підготовки фахівців у цій галузі, організація рятувальних операцій в міських агломераціях, практичні заняття та ознайомлення із специфікою функціонування пожежно-рятувальної служби Польщі. 

Відео дня

Ректор Львівського навчального закладу Михайло Козяр  зазначив, що це вже третій проект, який успішно реалізується Україною та Польщею в рамках підготовки до Євро-2012. «У минулому році ми реалізували проект «Пандемія, криза, катастрофа. Час діяти спільно», нині працюємо над проектами щодо безпечної евакуації з об’єктів із масовим перебуванням людей та проект присвячений питанням вдосконалення управління надзвичайними ситуаціями, які виникають у міських умовах, навчальний обмін між викладачами та студентами України та Польщі», - додав ректор.

У рамках підготовки до футбольного чемпіонату Євро-2012, представники Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС та Варшавської головної школи пожежно-рятувальної служби попередньо  домовились про проведення спільних міжнародних навчань у Львові. Рятувальники відпрацюють комплекс питань щодо безпеки на стадіоні, організації евакуації людей у разі виникнення надзвичайної ситуації. Також буде розглянуто низку питань щодо організації системи безпеки у готелях та місцях з масовим перебуванням людей, взаємодія екстрених служб.

Усі міжнародні проекти фінансуються Міністерством закордонних справ Польщі та передбачають  інтеграцію української системи цивільного захисту у загальноєвропейський механізм забезпечення безпеки людини, адаптацію українських фахівців до спільної роботи з міжнародними системами цивільного захисту, вироблення спільних методів та підходів до ліквідації різних надзвичайних ситуацій і, особливо, тих, які мають транскордонний характер.