Львів. 14 липня. УНІАН. На будівництві нового терміналу МА «Львів» встановили перші два  ескалатори. Про це УНІАН повідомили у ДП «Дирекція з будівництва об'єктів до Євро-2012 у м. Львові».

Загалом термінал буде оснащений 14 ескалаторами, які завезли з Іспанії наприкінці червня. На початку жовтня будівельники змонтують ескалатор, що з’єднуватиме залу очікування з VIP-ложею, для пасажирів міжнародних рейсів.

«Усі ескалатори дублюються ліфтами, тобто людина може скористатися або ліфтом, або ж ескалатором в залежності від потреб», - повідомив директор з розвитку аеропорту ДП «Західінфрапроект» Микола Магасевич.

Водночас на початку липня розпочався монтаж обладнання багажного відділення.

Відео дня

Через тиждень там мають встановити стрічки по яких буде рухатись багаж пасажирів. На сьогодні ж усі будівельні роботи здійснені, а також впроваджені інженерні мережі. «Наразі будівельники закінчують влаштовувати підлогу в багажному відділенні, а після закінчення монтуватимуть усі стрічки», - зазначив Магасевич. Після встановлення «стрічок», фахівці монтуватимуть автоматику і здійснять пусконалагоджувальні роботи.

Повний комплекс робіт з влаштування ескалаторів і обладнання багажного відділення будівельники завершать у жовтні 2011 року.