Львів. 27 вересня. УНІАН. Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк, 27 вересня, провів зустріч із ректором Львівського національного університету імені Івана Франка Іваном Вакарчуком.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

На сьогоднішній зустрічі, зокрема, обговорювалося питання  святкування 350-річчя від Дня заснування Львівського національного університету.

Відео дня

Нагадаємо, Львівський національний університет імені Івана Франка (у 1918-1939 рр. Університет Яна Казимира) – один з найстаріших у Східній Європі та найстаріший в Україні університет.

Один з найпрестижніших університетів України. Львівську академію з правами університету утворено 1661 року.
У 1773 році орден єзуїтів заборонено, університет закрито. Відновлено у 1784, називався Йосифінський університет. У 1805-1817 ліцей. У 1817 відновлено як Університет Франца I.

У 70-х роках ХІХ ст. на філософському факультеті Львівського університету навчався Іван Франко – всесвітньовідомий український мислитель, письменник, учений, перекладач, політичний та громадський діяч, один з геніїв України, що увійшов в історію культури як «титан праці».

Указом від 8 січня 1940 р. Президія Верховної Ради УРСР присвоїла Львівському державному університету ім`я Івана Франка. Сьогодні тут працює одна з основних шкіл франкознавства в Україні.