Львів. 31 жовтня. УНІАН. «Укрзалізниця» має намір скасувати курсування 23 потяги до кінця 2011 року. Таке рішення відомства було прийнято за результатами проведеного аудиту.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Крім того, адміністрація «Укрзалізниці» має намір змінити періодичність курсування 13 потягів.

Відео дня

«Перегляд системи маршрутів пасажирських перевезень назрів давно. І ще раз упевнитися у цьому допомогла комп’ютерна система аналізу пасажиропотоку, яку ми запровадили в експлуатацію з травня 2011 року. Такий повний аналіз пересування пасажирів робиться вперше за 20 років, і він має допомогти нам побачити «вузькі» місця та покращити економіку пасажирських перевезень», - зауважив Генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак.

Як зазначив начальник Головного пасажирського управління Укрзалізниці Олександр Іванько графік та маршрути руху потягів дальнього сполучення не переглядалися з часів СРСР, давно не відповідають реальним транспортним потребам пасажирів та вимогам щодо швидкості та комфортності перевезень.

Як з’ясувалося, поїзди дальнього сполучення у більшості випадків не використовуються пасажирами за прямим призначенням. Пасажири користуються поїздами дальнього сполучення як приміськими. Також курсує багато потягів, де кількість пасажирів, що подорожують з початкової до кінцевої станції, менше 10%.

За словами Олександра Іванька, скорочувалися лише ті потяги, які не затребувані пасажирами. Для прикладу, потяг №125/126 Дебальцеве-Хмельницький. На тих же напрямках, де спостерігається стійкий попит на перевезення, як розповів Олександр Іванько, будуть запроваджені нові маршрути, збільшена схема потягів, тобто додані додаткові вагони.