Париж також страждає від надмірного напливу туристів / Фото REUTERS

Британська туристична компанія Responsible Travel опублікувала глобальну онлайн-карту, на якій позначені 98 популярних туристичних напрямків, що стали жертвами так званого overtourism (надмірного напливу туристів, що створює проблеми для нормального життя місцевого населення).

Читайте такожВлада Парижа хоче прибрати з центру міста туристичні автобуси

Про це повідомляє Всесвітня рада з туризму та подорожей (WTTC).

Відео дня

За підсумками проведених досліджень, у компанії прийшли до висновку, що явище overtourism на даний момент поширилося вже на 63 країни, і його масштаби продовжують зростати.

При цьому наголошується, що карта чітко показує, що проблема надмірного напливу туристів не обмежується такими популярними напрямками, як, наприклад, Венеція (Італія) чи "Барселона" (Іспанія). Також від overtourism страждають відносно маловідомі місця, як, наприклад, німецький острів Йюст або мексиканське місто Реал-де-Каторсе, які через свої невеликі розміри не можуть впоратися з усіма охочими туристами.

Також на мапу потрапили такі точки світу, як популярні міста Париж (Франція), Амстердам (Нідерланди), Люцерн (Швейцарія), Лісабон (Португалія), Будапешт (Угорщина), Бухарест (Румунія), Рейк'явік (Ісландія), а також Люксембург, Фарерські острови, гора Еверест, природний парк Плітвіцькі озера в Хорватії та інші.

З детальною картою overtourism можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше влада Нідерландів, столиця яких - місто Амстердам - вже давно страждає від занадто великих потоків туристів, заявила про намір припинити просування туризму і зосередитися на розподіл туристичних потоків.