Цього тижня в Україні буде тепло / УНІАН

Згідно з даними Погода УНІАН, майже весь тиждень в Україні буде триматися по-літньому тепла погода, на вихідних трохи похолодає.

У понеділок в Україні без опадів. На заході до +27°, в інших регіонах до +17°...+22°.

Прогноз на 21 жовтня / УНІАН

У вівторок в Україні хмарно з проясненнями. Температура вдень на заході до +25°.

Відео дня
Прогноз на 22 жовтня / УНІАН

У середу, 23 жовтня, без опадів. Найбільш тепла погода на заході - до +23°. В інших регіонах до +20°...+22°.

Прогноз на 23 жовтня / УНІАН

У четвер в Україні практично без опадів. Вночі по країні температура +1°...+10°, вдень до +23°.

Прогноз на 24 жовтня / УНІАН

У п'ятницю очікується мінлива хмарність. Вдень на півдні до +23°, в інших регіонах до +21°.

Прогноз на 25 жовтня / УНІАН

26 та 27 жовтня в Україні практично без опадів. У суботу вночі найпрохолодніше буде на заході та півночі - до +5°, на решті території +6°...+10°. Вдень температура по країні +16°...+21°. У неділю вночі на заході температура до +6°, вдень в Україні від +13° до +20°.

Прогноз на 26 жовтня / УНІАН
Прогноз на 27 жовтня / УНІАН

Народний прогноз погоди в Україні

21 жовтня - Трифона та Пелагеї преподобних. Після Трифона-Палажки стає прохолодніше. Трифон шубу лагодить, Пелагея рукавиці шиє.

Читайте такожПерший рівень небезпечності: українців попереджають про туман

22 жовтня - Якова Алфеєва Апостола. Білий сніг на Якова - на добро. З Якова студеного холод крилами махає. Не той сніг, що мете, а той, що зверху йде. Якщо на Якова випаде перший сніг, то до зими ще сорок днів.

23 жовтня - Євлампія. Якщо на Євлампія ріжки місяця на північ - буде незабаром зима, і буде вона сувора, сніг ляже на суху землю. Куди ріжки місяця покажуть, звідти будуть дути вітри. На Євлампія роги місяця на північ - бути швидкій і суворій зими, сніг ляже по сухому; на південь - скорої зими не чекай, буде бруд, сльоту, осінь снігом не вмиється, в білий кафтан не прикраситься.

24 жовтня - Філіпа, Теофана. Місяць на Філіпа в тьмяному серпанку - до негоди (снігопаду). Вітер подув з півночі - до великих холодів. Пізній листопад - до суворої й тривалої зими.

25 жовтня - Прова, Андроника. Якщо в цей день сніг випаде і не розтане, то гарний весняний урожай забезпечений. Можна поспостерігати за зірками: якщо їх багато на небі, наступного року буде багатий урожай гороху. Яскраві зірки говорять нам, що морозна погода настане незабаром, а тьмяні передбачають відлига.

26 жовтня - Муч. Карпа, Іверської ікони Божої матері. У цей день було прийнято паритися, виганяти з хворих хвороби, настоювати на молоці цілющі трави й пити цей відвар.

27 жовтня - Параскеви Тернівської, Назарія. Параскева-П'ятниця - жіночої зимової роботи покровителька. Погана осінь - дощова весна.

Детальніше про погоду у вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН.