На цьому тижні погода порадує сонцем / Фото УНІАН

Згідно з даними Погода УНІАН, цього тижня в Україні очікується відносно тепла і суха погода.

У понеділок в Україні переважно без опадів. На заході до +2°, в інших регіонах до -3°...+1°.

Прогноз на 20 січня / УНІАН

У вівторок в Україні сухо. Температура вдень на заході до +7°.

Відео дня
Прогноз на 21 січня / УНІАН

У середу, 22 січня, у більшості регіонів України пройде сніг. Найбільш тепла погода на заході і півдні - до +9°. В інших регіонах до -2°...+3°.

Прогноз на 22 січня / УНІАН

У четвер в Україні без опадів. Вночі по країні температура -8°...-4°, вдень до +3°.

Прогноз на 23 січня / УНІАН

У п'ятницю на заході і в центрі країни буде сонячна погода. Вдень на заході до +8°, в інших регіонах-до +5°.

Прогноз на 24 січня / УНІАН

25 та 26 січня в Україні без опадів. У суботу вдень найхолодніше буде на півночі до -3°, на решті території +4°...+8°. У неділю вночі на півночі температура до -5°, вдень в Україні від +3° до +8°.

Прогноз на 25 січня / УНІАН
Прогноз на 26 січня / УНІАН

Народний прогноз погоди в Україні

20 січня — день Іоанна Хрестителя. Вважається, що в цей день вся вода, як і на Хрещення є святою. Якщо 20 січня опівдні буде ясне сонце — настане рання весна. Якщо сьогодні буде заметіль, то вся Масляна буде в завірюхах.

21 - Омеляна-сповідника. За народними прикметами 21 січня слід стежити за вітром: як подме з півдня — чекай грозового літа.

Читайте такожРятувальники попередили про погіршення погодних умов на території України

22 січня заведено пригощати кума з кумою. Приходячи в гості, кум і кума приносять шматок мила і рушник. Ці подарунки треба використовувати при купанні дитини. Ясна погода у цей день обіцяє хороший врожай.

23 — святителя Григорія. Якщо на Григорія скирти вкриті інеєм, чекайте сирого і холодного літа. На Григорія на деревах іній випаде – літо буде сире і холодне.

У народному календарі 24 січня - день Феодосія-Весняка. Феодосій прокотить по двору сонце, відчинить зимові ворота. За спостереженнями, відлига 24 січня - до затяжної весни; холоднеча - до важкого посіву ярових. Якщо 24 січня буде гарна погода, то і весна буде красна. Денна погода також покаже, якою буде погода в листопаді.

У народному календарі 25 січня - Тетянин день. Якщо в цей день іде сніг - літо буде дощове; якщо сонечко - до раннього прильоту птахів.

У народному календарі 26 січня - день Яреми. З давніх часів люди у цей день спостерігали за кішкою. Якщо кішка дряпає стіни і меблі - буде хуртовина. Кішка згорнулася клубком, сховала мордочку — незабаром ударять морози.

Детальніше про погоду у вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН.