Найближчими днями в Україні дощитиме / фото ua.depositphotos.com

Найближчими днями в Україні розпочнуться опади, причиною яких стане атмосферний фронт, пов’язаний із синоптичними процесами над Скандинавією. Про це в коментарі NV розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

Цей атмосферний фронт простягнеться через західні, північні та центральні області, а потім зміститься у східному напрямку.

Короткочасні дощі почнуться в Україні вже сьогодні, 11 червня. Спочатку вони оминатимуть південний схід, але 12 та 13 червня дістануться й туди.

Відео дня

Дощі, за словами Птухи, супроводжуватимуться грозами, а місцями може бути навіть град та шквалисте посилення вітру. Загалом вітер очікується помірний, до 7−12 м/с. Під час гроз буде поривчастим.

Впродовж 14 та 15 червня кількість та інтенсивність опадів вже буде значно меншою. Так, 14 червня невеликі короткочасні дощі та грози очікуються у багатьох областях, а вже 15 числа опади ймовірні лише у західних областях, місцями у північних та центральних регіонах.

Штормове попередження в Україні - прогноз на 11 червня

На сьогодні в Україні вже діє попередження про небезпечні явища. За даними Укргідрометцентру, очікуються грози, місцями град та шквали 15-20 м/с. Негода омине лише східні та південно-східні області.

Вас також можуть зацікавити новини: