Погода в Україні / фото Csilla Ozsvath, Pixabay

Початок зими в Україні відбувся з посиленням морозів. Проте вони зачепили лише кілька областей та вже зовсім скоро покинуть територію нашої країни. Про це розказала синоптик Наталка Діденко.

За її словами, 1 грудня холод зачепить Київщину, Житомирщину, Чернігівщину, окремі райони Вінницької та Хмельницької областей.

Синоптична ситуація в Україні 1 грудня

"У ніч на друге грудня "язичок холоду" вже розмитіший. А на третій карті, тобто, в ніч на 3 грудня його вже нема - перші сильніші морози відступлять", - спрогнозувала Наталка Діденко.

Відео дня
Синоптична ситуація в Україні 2 грудня
Синоптична ситуація в Україні 3 грудня

Вона пояснила, що перше міцне похолодання завжди видається сильнішим, ніж є насправді, поки люди адаптовуються. До того ж відчуття холоду посилює рвучкий вітер, який зараз спостерігається в Україні.

Прогноз погоди в Україні на сьогодні

Як повідомляв Погода УНІАН, зима в Україні почнеться з похолодання. Протягом дня 1 грудня температура в більшості областей буде від невеликого "мінуса" до невеликого "плюса". Лише на півдні країни і на Закарпатті буде тепліше, а в Криму повітря прогріється до +8°. Без опадів. Сонця теж побільшає, похмура погода очікується лише місцями на заході України.

Вас також можуть зацікавити новини: