Жовтень в Україні розмочнеться сухою та свіжою погодою / Фото ua.depositphotos.com

Завтра, 1 жовтня, антициклон Lioba об'єднається з іншим антициклоном на ім'я Merle. Через це від Східної Європи через континентальну аж до Атлантики у п'ятницю переважатиме суха повітряна маса.

Про це у Facebook розказала синоптик Наталка Діденко.

За її словами, в Україні жовтень розпочнеться, як завершувався вересень - буде суха погода антициклонального характеру з ранковими туманами, нічним холодом та денною свіжістю.

Відео дня

"Впродовж дня в Україні 1 жовтня передбачається +10...+17 градусів. Вітер очікується завтра східний та південно-східний, 3-8 м/с, в Криму та Приазов'ї можливі штормові пориви до 15-18 м/с", - розказала вона.

Читайте такожОпалення ввімкнуть нескоро: синоптик озвучив несподіваний прогноз

За прогнозом синоптика, вночі в більшості областей місцями очікуються заморозки, від яких рятуватиме хіба щільніша хмарність, яка найбільш ймовірна в західних областях.

Нагадаємо, найближчими днями в Україні очікуються заморозки.

За даними Укргідрометцентру, 1-3 жовтня в Україні, крім більшості західних областей та узбережжя морів, очікуються заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі 0-5° (І рівень небезпечності, жовтий).

У північно-східних областях очікуються заморозки у повітрі 0-3°. Через це оголошено ІІ рівень небезпечності, помаранчевий.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: