3 лютого в Україні буде вітряно / фото ua.depositphotos.com

На суботу, 3 лютого, майже по всій країні оголошено штормове попередження. Попередження про небезпечні метеорологічні явища оприлюднив Український гідрометцентр.

"3 лютого вночі на заході країни, вдень в більшості областей України пориви вітру 15-20 м/с", - попереджають синоптики.

Через негоду оголошено І рівень небезпечності. Синоптики також попереджають про ймовірність порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць.

Відео дня
В Україні оголошено штормове попередження / фото Укргідрометцентр

Погода 3 лютого - прогноз

У суботу, 3 лютого, на українців очікує неприємна погода через опади та сильний вітер, повідомила синоптик Наталка Діденко.

"Вітер західних напрямків досягатиме штормових поривів до 15-22 метрів за секунду! Обережно!" - застерегла вона.

За її прогнозом, по всій країні очікуються дощі та мокрий сніг залежно від температури повітря.

Так, вночі 3 лютого температура очікується від 1 градуса тепла до 4 градусів морозу, а вдень потеплішає до +4...+7 градусів. Тільки на сході країни буде свіжіше, 0...+3 градуси.

У Києві вночі та вранці 3 лютого також прогнозується мокрий сніг, а вдень очікуються дощі. Сильний вітер північно-західного напрямку, пориви якого сягатимуть 15-20 метрів за секунду. Вночі температура становитиме близько нуля, а вдень у суботу – близько +5 градусів.

"У завтрашню суботу краще побути вдома. У неділю також буде вітряно та вогко, але інтенсивність опадів - менша", - підсумувала синоптик.

Вас також можуть зацікавити новини: