До кінця тижня українців чекають температурні "гойдалки" / Фото УНІАН

Цього тижня в Україну повернуться сильні морози, місцями до -10°...-16°. Ближче до Нового року потеплішає, а потім стовпчики термометрів знову поповзуть вниз. Опадів протягом найближчих семи днів буде небагато.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, у понеділок, 27 грудня, найхолодніше буде на північному сході України, де вдень температура повітря поставить -5°...-8°. На заході, на півночі та в центральних областях стовпчики термометрів покажуть вдень -2°...-5°. На півдні - до -1°...-5°, а в Криму повітря прогріється до +6°. Опади очікуються лише в Чернівецькій та Одеській областях, а також у Криму.

Відео дня
Погода в Україні 27 грудня / фото УНІАН

У вівторок в Україні зміцніють нічні морози. У темний час доби стовпчики термометрів опустяться до -7°...-14 ° на заході, до -9 ° на півночі, -8°...-13° в центрі та Миколаївській області. На сході країни, а також у Дніпропетровській та Запорізькій областях - до -3°...-9°. На півдні очікується -8°...-13°. При цьому вдень на півдні України буде невеликий "плюс", а в Криму повітря прогріється аж до +12°. На решті території вдень від -2° до -8°.

У цей день буде багато опадів. У західних областях, крім Львівської та Волинської, очікується сніг. Також сніг пройде на півночі, в центрі та на сході країни. А на півдні, де тепліше, очікуються дощі.

Погода в Україні 28 грудня / фото УНІАН

У середу, 29 грудня, сніг очікується лише в Івано-Франківській та Чернівецькій областях, а також на північному сході країни, в Криму - дощ. Вночі на півночі та в центрі України стовпчики термометрів впадуть до -9°...-16°, а вдень очікується від -1° до -7°. Приблизно така ж температура буде і в західних областях,-1°...-6°, на сході 0°...+2°, а на півдні очікується від 0° до -4°, в Криму - до +7°.

Погода в Україні 29 грудня / фото УНІАН

30 грудня стовпчики термометрів поповзуть вгору. Сильні нічні морози очікуються лише в окремих областях в центрі та на північному сході країни. Вдень же на заході очікується від -1° до +3°, на півночі - до -6°, в центральних областях -1°...-7°, на сході 0°...-4°, а на півдні від -2° до +2°. У Криму - до +11°.

Місцями у західних, південних та східних областях очікуються опади змішаної фази.

Погода в Україні 30 грудня / фото УНІАН

В останній день року, що минає, 31 грудня, по всій країні помітно потеплішає. Вдень у більшості областей очікується 0°...+2°, місцями на півдні та заході - до +3°...+6°. Опади у вигляді дощів і мокрого снігу очікуються скрізь, крім частини центральних і південних областей.

Погода в Україні 31 Грудня / фото УНІАН

Новий 2022 рік в Україні почнеться з похолодання. Практично по всій країні вдень температура впаде до -2°...-5°, а на сході та північному сході - до -5°...-8°.

Погода в Україні 1 січня / фото УНІАН

2 січня морози продовжаться. Вночі температура опускатиметься до -5°...-9°, а на півночі та північному сході - до -10°...-14°. Вдень також по всій країні буде мінусова температура: від -2° до -8°.

Погода в Україні 2 січня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

27 грудня - Філімона. Який Філімон -такий і лютий.

28 грудня - день Трифона. Який Трифон - такий і березень.

29 грудня - Агея. Який Агей - такий і квітень. На Агея іній - на святки тепло, але зі снігом.

30 грудня - Данило. Якщо з'явиться іній - Різдво буде теплим. Який Данило - такий і травень.

31 грудня - день Святого Модеста. А за старих часів селяни ввечері 31 грудня ворожили на погоду в наступному році. Ставили 12 коробочок з сіллю або брали 12 цибулин з 12-ю шарами. Видовбували ямку в цибулинах і насипали в них сіль. Кожна коробочка або цибулина - це місяць нового року. Вранці 1 січня дивилися: в якій коробочці сіль розмокла, той місяць і буде дощовим.

1 січня - день пам'яті мученика Боніфатія, який допомагає боротися з ... похміллям. Який перший день січня, такий і перший день літа. Якщо в перший день Нового року сильний мороз і малий сніжок, то буде хороший урожай хліба. Якщо ж тепло і немає снігу - урожай буде поганий. Який день - такий і липень.

2 січня - Гната священномученика. Який день - такий і серпень. Хмари йдуть проти вітру - піде сніг. Білі хмари - до вітру, синє небо - буде тепло.

Вас також можуть зацікавити новини: