Погода на тиждень / фото ua.depositphotos.com

У перший тиждень серпня в Україні буде багато дощів. Опади очікуються по всій країні, проте найбільше їх буде в східних і центральних областях. Найчастіше дощі будуть у супроводі гроз. У першій половині тижня температура по всій країні знизиться до комфортних значень +24°...+29°, лише на півдні місцями буде тепліше. Перед вихідними в країну повернеться спека, в більшості областей буде від +27° до +31°, а в неділю, 7 серпня, на заході України стовпчики термометрів знову опустяться до +25°...+29°.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, серпень в Україні почнеться з переважно похмурої погоди. На півдні та в деяких центральних областях очікуються зливи з грозами. Спека до +34° буде лише на Сході. У більшості ж областей України очікується більш комфортна температура, +24°...+29°. Найсвіжіше буде на заході України, +20°...+23°.

Відео дня
Погода в Україні 1 серпня / фото УНІАН

2 серпня дощі з грозами накриють практично все Лівобережжя, а також південь і центр України. У більшості областей температура знизиться до комфортної, +24°...+ 27°, лише місцями на півдні буде тепліше.

Погода в Україні 2 серпня / фото УНІАН

У середу, 3 серпня, температурний фон в Україні буде на тому ж рівні, що й у вівторок. Дощі, місцями - з грозами, пройдуть практично по всій Україні, крім більшості західних областей.

Погода в Україні 3 серпня / фото УНІАН

У середині тижня погода в Україні трохи зміниться. На Заході небо проясниться, а повітря прогріється до +26°...+28°. На решті території все також очікуються дощі з грозами, однак і там стовпчики термометрів трохи поповзуть вгору. Наприклад, місцями на півночі та півдні України повітря прогріється до +29°...+30°.

Погода в Україні 4 серпня / фото УНІАН

Перед вихідними, 5 серпня, в Україні стане ще тепліше. По всій країні температура підніметься до +27°...+31°. Дощі ослабнуть і змістяться на південний схід. Також опади торкнуться Центру та деяких північних областей.

Погода в Україні 5 серпня / фото УНІАН

У суботу, 6 серпня, в Україну увірветься спека. По всій країні буде багато сонця, а повітря прогріється до +28°...+34°. Опади малоймовірні.

Погода в Україні 6 серпня / фото УНІАН

Наприкінці тижня на українців знову чекає зміна погоди. Із заходу в Україну прийдуть дощі та принесуть з собою невелике зниження температури до +25°...+29°. На решті території все ще буде сонячно, спекотно і сухо. Місцями на Півдні температура підскочить до +35°.

Погода в Україні 7 липня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

1 серпня - День Макріди. Вважалося, що якщо в цей день піде дощ, то жито на наступний рік буде відмінним, а урожай - багатим. 

2 серпня - Ільїн день. На Іллю до обіду літо, після обіду осінь. 

3 серпня - День Онуфрія. Грім безперервний - буде град. Гарна погода збережеться, якщо в низьких місцях ввечері та вночі утворюється поземний туман, що розсіюється після сходу сонця.

4 серпня - день Марії Магдалини. Грім гримить безперервно - буде град. 

5 серпня - Почаївської ікони Божої Матері. День Тимофія безсонника. Якщо стоїть гарна погода, в полі та городі працюють майже цілодобово, тому цей день і отримав таку назву.

6 серпня - мучеників благовірних князів Бориса і Гліба, у Святому Хрещенні Романа і Давида. Найсильнішою загрозою для дозрілого врожаю і сіна, яке ще залишалося на луках, були грози - пожежа знищувала все і залишала на голодному пайку і людей, і худобу. Тому цей день і отримав таку назву.

7 серпня - Анна літня. Говорили, що "яка погода на Анну до обіду, така зима до грудня; яка погода після обіду, така погода після грудня".

Вас також можуть зацікавити новини: