На півночі України очікуються підтоплення / фото ua.depositphotos.com

На Чернігівщині очікуються підтоплення внаслідок підняття рівнів води в Дніпрі та Десні нижче селища Розльоти на 5-25 сантиметрів.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Зокрема, підняття рівня води очікується:

Відео дня
  • на ділянці Дніпра Лоїв-Неданчичі - з подальшим затопленням заплав і перевищенням небезпечних відміток затоплення у Чернігівському районі Чернігівської області. За даними синоптиків, очікуються обтоплення ряду населених пунктів, відрізання їх від основних шляхів сполучень, затоплення окремих ділянок доріг місцевого значення, часткові затоплення територій і об'єктів у сільських населених пунктах, розташованих у заплаві Дніпра і Сожу.
  • на Десні біля смт. Макошине - з подальшим затопленням заплави та перевищенням небезпечних відміток. Це може призвести до порушення транспортного сполучення через вихід води на дороги місцевого значення та оточення водою, досягнення відміток початкового затоплення окремих будинків ряду сіл у Корюківському і Чернігівському районах та початкового оточення водою сіл у Ніжинському районі районі Чернігівської області.

Як повідомляється, оголошено ІІ рівень небезпеки, помаранчевий.

Нагадаємо, сьогодні, 7 травня, в деяких областях України очікуються грози та шквали. Через це оголошено штормове попередження.

Вас також можуть зацікавити новини: