if.dsns.gov.ua

США нададуть Україні 100 тис. дол. на подолання наслідків повеней у Західній Україні.

Про це повідомляється на сторінці Посольства США в Україні у Facebook.

«Сполучені Штати Америки підтримують Україну в цей важкий час сильних повеней у Західній Україні. За допомоги USAID американський народ надасть нове фінансування у розмірі 100 тис. дол. для підтримки України у боротьбі з цією гуманітарною катастрофою», - сказано у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ західних областях через негоду досі затоплено майже чотири тисячі будинків – рятувальники

Також зазначається, що США тісно співпрацюватимуть з урядом України для забезпечення швидкого та ефективного використання наданих коштів, щоб допомогти жителям західних областей подолати наслідки гуманітарної катастрофи.

Як повідомляв УНІАН, інтенсивні опади протягом 22-24 червня призвели до ускладнення паводкової обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській та Тернопільській областях. В Івано-Франківській області загинуло троє осіб.

Станом на сьогодні у 180 населених пунктах залишаються підтопленими понад 3,8 тис. житлових будинків. Також внаслідок повені зруйновано більш як 200 км автодоріг, 259 мостів, інші об’єкти.

25 червня Кабмін виділив з державного резервного фонду 672 млн грн на подолання наслідків повеней в західних областях України.