Прогноз погоди в Україні від Наталки Діденко / ілюстрація REUTERS

Антициклон обійняв і захищає всю Україну від снігів та дощів. Тому опадів в усіх областях у неділю, 20 березня, не передбачається, буде багато сонця.

Відповідним прогнозом погоди поділилася синоптик Наталка Діденко у Facebook.

Вночі ще підморожуватиме, найближчої ночі в більшості областей -3-7 градусів, у Харківській, Сумській, Полтавській областях -6-12 градусів.

Відео дня

"А ось завтра вдень весняне сонце дасть потиличника нічному морозу, атмосфера оговтається і одразу почне нагрівати повітря, максимально в Україні 20-березня очікується +5+9 градусів. Вітер, як і належить при антициклональній погоді, переважно слабкий", - наголосила Діденко.

Лише в південній частині та на південному сході України буде сильнішим, рвучким, наголосила експерт.

"Киян зараз також цікавить сила вітру. Поки що - слабкий, північного або північно-східного напрямку. Невелике посилення вітру до помірного можливе завтра пізно ввечері та у ніч на понеділок. Але поки що все ж швидкість вітру незначна", - зазначила синоптик. - "Алергіки, посидьте вдома, послухайте офіційні повідомлення про перспективи розсмоктування смогу".

За словами Діденко, неділя в столиці буде ясною, сонячною. Вночі до -4 градусів, вдень до +8 градусів.

"Надалі, на тижні, тепло в Україні розкрутиться ще більше. Градуси підстрибнуть до +9+13 градусів, у західній частині України в середині тижня до +15 градусів, а на Закарпатті, ймовірно, до +19 градусів", - наголосила синоптик.

За попередніми прогнозами, у п‘ятницю, 25-го березня, очікується короткочасне похолодання (короткочасне!). Потім градуси знову поскачуть вгору, до тепла.

"Сонце й сонячний березень завжди приносили нам радість - так буде і цієї весни. Обов‘язково", - зазначила Діденко.

Вас також можуть зацікавити новини: