Ілюстрація: шторм / REUTERS

Область низького тиску, що швидко рухається та яка розвивалася в Атлантичному океані до 1 жовтня, назвали "Алекс". Це перший шторм з ім'ям європейського сезону ураганів 2020/21 року.

Про це повідомляє The Watchers.

Читайте такожЗливи та сильний вітер: тропічний шторм "Дельфін" наблизився до Японії (відео)

Відео дня

Очікується, що шторм переросте у потужний циклон, а потім накриє захід Франції, приносячи з собою сильні вітри, шторм на морі в 11 балів, зливи на північ Іспанії і більшу частину Франції.

Пориви вітру можуть сягати 120 км/год всередині країни і до 140 км/год - за її межами.

Сьогодні, 2 жовтня, сильний вітер та зливи очікуються і у  Південній Англії.

За словами ірландського метеоролога Гевіна Галлахера, шторм - це частина потоку більш холодного повітря, яке рухається на північний захід Європи. При цьому, велика частина опадів над Піренеями і Альпами випаде у вигляді снігу.

Ірландія також відчує ефект від шторму, який може принести сильний дощ по всій країні в кінці суботи, 3 жовтня, і на початку неділі, 4 жовтня. При цьому залишається небезпека повені. Цими вихідними в Ірландії посилиться північний вітер.

Негода в Європі

У південно-східній частині Європи вирувала сильна негода. За останні пару днів вона призвела до значного падіння температури повітря, сильних вітрів, граду і високогірного снігу, злив, повеней, зсувів і смерчів, деякі з яких перетворилися на руйнівні торнадо. Найбільше постраждала Італія, де загинули 5 людей.

Сильний шторм в Італії почався кілька днів тому, і вже до 25 вересня в 7 регіонах оголосили помаранчевий рівень тривоги: Ломбардії, Фріулі-Венеції-Джулії, Тоскані, Лаціо, кампанії, Базилікате і Сардинії.

У країні зафіксовано три водяних смерчі.

На південь від Неаполя зафіксовано гігантський водяний смерч, який вирвав дерева з корінням і пошкодив будівлі та автомобілі.

Безліч водяних смерчів також були помічені над північною частиною Адріатичного моря.