У січні очікуються 20-градусні морози, однак вони триматимуться недовго / фото REUTERS

Січень 2024 в Україні буде теплим та з великою кількістю опадів. Місцями їх випаде вдвічі більше за норму. Однак очікуються також й морозні періоди, але вони будуть короткочасними. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог".

Він пояснив, що наприкінці першої декади місяця і на початку другої очікується деяке просідання холоду, що накопичився на півночі Європи, в більш південні широти, зокрема на територію Центральної та Східної Європи.

"Тому в Україні також відбудеться помітне зниження температури, особливо у західних, північних та північно-східних областях. Орієнтовно, у період з 8 по 12 січня вночі морози у північних та східних областях України можуть зміцніти до -15…-20 °С", - спрогнозував він.

Однак, за даними синоптика, таке похолодання буде короткочасним. Вже з 13-14 січня відновиться зональна циркуляція і температурний фон підвищиться до відлиги по всій країні.

Третя декада січня очікується теплою та з великою кількістю опадів завдяки розвитку активної циклонічної діяльності у північно-західній Європі. Температура повітря в Україні буде досить високою, а опади спостерігатимуться переважно у вигляді дощу, часом з мокрим снігом.

За його словами, січень очікується теплим, особливо у південних та східних областях. Короткочасне похолодання в середині місяця буде нівельоване набагато тривалішим періодом теплої погоди.

"Кількість опадів буде достатньою, місцями випаде більше двох місячних норм", - прогнозує Ігор Кібальчич.

Сніговий покрив очікується нестійким та плямистим, і його найбільша ймовірність формування спостерігатиметься у північних, північно-західних та північно-східних областях, а також у Карпатах.

"Часто протягом місяця будуть спостерігатися тумани. На дорогах періодично можлива ожеледиця", - додав фахівець.

Похолодання в Україні

Синоптик Наталка Діденко каже, що 4-7 січня в Україні сильних морозів не очікується, навіть у більшості областей переважатимуть "плюси". Похолодання, за її даними, зміщується на 8 січня.

Вас також можуть зацікавити новини: