Найближчим часом в Україні дуже сильно похолодає / фото УНІАН

До кінця тижня погода в Україні двічі зміниться. Спочатку дуже сильно похолодає, місцями температура опуститься до -15°, а потім різко потеплішає.

Про це розповіла синоптик Українського гідрометцентру Олександра Хала, передає "Обозреватель".

"У вівторок і середу погода буде морозною. У середу низькі температури очікуються в більшості областей України. Ніч на середу, середа і ніч на четвер будуть дуже холодними", - каже вона.

Наприклад, за словами синоптика, в Києві 12 січня в нічні години можливі температури до -13°... -14°, а вдень очікуються морози до -10°.

"У середу по Україні будуть морози в межах -8° ... -10°, на півночі і сході подекуди до -15°. Ще може бути північно-західний холодний вітер", - попередила фахівець.

Читайте такожВ Україну йде похолодання: у вівторок морози "накриють" всю країну

Однак, за даними синоптика, вже з четверга, 13 січня, із заходу на територію України буде надходити тепле атлантичне повітря, що призведе до потепління, а в п'ятницю почнеться масштабна відлига.

"У п'ятницю температури практично по всій території України будуть в межах +1°...+3°. Тобто, швидше за все, сніг буде інтенсивно танути", - розповіла Олександра Хала.

Як повідомляв Погода УНІАН, в Україні на два дні оголосили I рівень небезпеки. За даними Укргідрометцентру, 11 і 12 січня на дорогах країни, крім південної частини, очікується ожеледиця.

Вас також можуть зацікавити новини: