Найближчими днями українцям варто побоюватися ожеледиці / фото УНІАН, Чузавков Сергій

До кінця тижня погода в Україні матиме дуже різний характер. Очікуються як похолодання, так і потепління. Буде багато опадів і мало сонячних прояснень.

Про це розповіла синоптик Українського гідрометцентру Олександра Хала, повідомляє "Обозревательс".

"Буде багато опадів: мокрий сніг, сніг з дощем, який може замерзати. До четверга очікуються нічні морози. Це не буде той сніговий покрив, який накопичується. Швидше, це принесе сльоту. У такій ситуації найбільше варто боятися ожеледиці", - попередила синоптик.

За її словами, до 9 грудня в Україні збережеться складна погода. Так, сьогодні, 7 грудня, у багатьох областях України ще буде дощ, подекуди з мокрим снігом.

"У цей день очікується в цілому прохолодна, волога погода, температури будуть триматися близько 0...+2 градусів. Звертаю увагу саме на ожеледицю", - акцентувала фахівець.

Читайте такожУ грудні частину Україні накриє аномалія: синоптик здивував прогнозом

8 грудня, за її даними, в Україні трохи похолодає, а в північних і центральних областях пройде сніг. 

Починаючи з 9 грудня небезпека ожеледиці фактично зникне, каже синоптик. А на вихідних в Україну прийде потепління.

"Наприкінці тижня ми очікуємо певного зростання температури. Трохи потеплішає. Зокрема, в найближчі п'ятницю і суботу, 10-11 грудня, температура підвищиться до +4... +9 градусів. Але знову ж таки буде дощ", - розповіла вона.

Нагадаємо, сьогодні вранці у більшості областей України очікуються несприятливі погодні умови. Зокрема, туман і в західних областях - ожеледиця. Синоптики оголосили I рівень небезпеки, жовтий.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: