Цієї зими в Україні очікуються хуртовини та сніогві замети, але вона все одно бде теплою / фото Pixabay

Прийдешня зима в Україні буде аномально теплою, але все ж хуртовини, сильний вітер та снігові замети будуть. Про це в інтерв'ю NV повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

"В умовах зміни клімату на території Європи, і Україна не виняток, зимовий період відзначиться позитивними аномаліями температури. Тобто зима буде теплішою, кількість опадів у вигляді снігу найменшими", - каже синоптик.

Проте, за його словами, це абсолютно не виключає того, що сніг випадатиме. просто він буде нестійким й довго не лежатиме.  

Відео дня

"Щодо інших речей, то ми повинні розуміти, що зимовий період завжди відзначався переміщенням через Україну достатньо активних циклонів, які приносили різні негаразди. Це і посилення вітру, снігові замети, хуртовини тощо. І це все буде. Але воно буде дуже короткочасним", - повідомив фахівець.

За його прогнозом, температурний режим в середньому на місяць буде вищим за норму, яка обрахована відповідно до вимог Всесвітньої метеорологічної організації з оцінки змін клімату.

"Це значить, що якщо в Києві, наприклад, середньомісячна температура січня у нас становить десь 4 градуси морозу, то в нинішньому році (2024-му), з урахуванням тих тенденцій, які сьогодні мають місце, вона все одно буде на 2, а може і на 3 градуси вищою від цієї норми", - пояснив синоптик.

Він резюмував, що прийдешня зима буде не такою, як торік. "Вона буде теплішою. Буде ще теплішою, але будуть просто високі перепади", - додав він.

Погода у грудні 2023 - прогноз

За даними Укргідрометцентру, грудень 2023 в Україні буде теплішим за норму на на 1-1,5°. Це означає, що середня за місяць температура становитиме від 3° морозу до 2° тепла, у Криму - до 4° тепла.

Вас також можуть зацікавити новини: