У неділю, 26 листопада, погода погіршиться майже по всій Україні погіршиться / фото Pixabay

На вихідних в Україні пануватиме різноманітна погода. У неділю очікується вихід циклону з південного напрямку, складні погодні умови та коливання температури. На щастя, негода в Україні триматиметься недовго. Вже у понеділок погода покращиться. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Сьогодні, за даними синоптиків, у південній частині очікуються помірні та місцями значні дощі, подекуди пориви вітру 15-20 м/с. Вдень у західних областях пройде невеликий сніг, а у східних і Дніпропетровській областях -  помірний дощ, місцями з мокрим снігом. На решті території буде без опадів.

Температура протягом доби коливатиметься від 3° морозу до 2° тепла, вдень у центральних та східних областях 1-6° тепла; у південній частині вдень 4-9°, а у Криму повітря прогріється до 13°.

Відео дня

26-27 листопада в Україні очікуються складні погодні умови. Зокрема, у східних, Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях пройдуть значні дощі. У Кіровоградській, Полтавській і Сумській областях очікується сильний мокрий сніг та дощ, ожеледь. В Одеській, Миколаївській, Черкаській, Київській та Чернігівській областях - сильний сніг, хуртовини, пориви вітру 15-22 м/с, місцями, крім західних та східних областей, 25 м/с, в Одеській та Миколаївській області 28-30 м/с. У західних областях місцями невеликий сніг. На дорогах країни ожеледиця.

"Вдень 27 листопада в Україні послаблення опадів та явищ", - прогнозують в Укргідрометцентрі.

Температура в неділю вночі та вдень 0-5° морозу, у східних, південно-східних областях вночі 1-6° тепла, вдень 8-13°, в Криму до 16° тепла.

У понеділок вночі буде 4-9° морозу, вдень 2-7° морозу, в південній частині та східних областях вночі та вдень від 4° морозу до 2° тепла.

Негода в Україні

Синоптик Наталка Діденко закликала українців не ігнорувати прогноз погоди та підготуватися до негоди, яка очікується 26-27 листопада. "Ввечері у неділю та впродовж понеділка ми справді відчуємо, що таке - штормовий вітер. Тому підготуйтеся до негоди, будь ласка", - закликала вона.

Вас також можуть зацікавити новини: