Під кінець січня в Україні сильно похолодає / фото REUTERS

Січень 2024 року в Україні буде таким же теплим, як і грудень, проте в цьому місяці очікуються періоди досить відчутних морозів до -10...-15 градусів.

"Літо і зима стали теплішими майже на 1,5 градуса. Січень також не стане винятком. Більш того, в деяких регіонах України середня температура буде на 1,5-2 градуси вище норми", – розповіла завідувачка відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, погода у січні 2024 буде тепліше норми на 1,5-2°. 

Відео дня

"Місячна кількість опадів очікується в межах 32-43 міліметрів, в горах Криму – 77 міліметрів. Це в межах норми. При цьому в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях 35-78 міліметрів, в самих Карпатах 80-100 міліметрів, що дещо перевищує норму", - розповідає"Апостроф"синоптик, керівник відділу Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

Однак морози в січні все ж будуть. Так, на самому початку січня в північних областях України вночі очікується -5...-7 градусів. Наступні два тижні виявляться похмурими і досить теплими. Більш-менш справжня зима накриє Північний регіон в період з 22 по 29 січня, повідомляє видання.

У західних областях у перші дні 2024 року також очікується сніг. У період з 13 по 18 січня температура вдень підвищиться до 8-12, а похолодає до -8 вночі і -4 вдень - тільки ближче до лютого.

У центральній частині України до 20 січня пануватиме похмура погода з мокрим снігом і дощами, але до кінця місяця очікуються нічні морози -8...-10.

У східних областях на початку місяця очікується Нічний мороз до -15 на Харківщині і до -7 на Донбасі, але вдень буде вище "нуля". Потім до середини січня буде потепління. Нічні морози в регіоні відчутно посиляться тільки після 22 січня – до -10...-15.

На півдні нічні заморозки прийдуть тільки в кінці місяця. Так, з 23 по 27 січня в Запорізькій і Миколаївській областях очікується -5...-8 градусів. 

Грудень 2023 здивував теплом

Грудень у Києві виявився набагато теплішим і мокрішим за норму. Так, середня за місяць температура повітря дорівнювала +0,7°С.це на 2,5 градуса вище норми. Опадів на проспекті Науки, 37 у столиці випало 65 мм, або 138% кліматичної норми.

Вас також можуть зацікавити новини: