В Україні дощитиме в неділю, 25 червня / фото Gosia K/Pixabay

На неділю, 25 червня, по всій материковій частині України оголошено штормове попередження. Про це йдеться у прогнозі Українського гідрометцентру.

Україну накриють дощі, грози, подекуди - град. Крім того, погода принесе сюрприз у вигляді сильного вітру, його пориви сягатимуть 15-20 м/с, кажуть синоптики:

"25 червня в Україні грози, вночі та вдень 25 червня у Київській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Донецькій областях значний дощ; у центральних, Запорізькій, Херсонській, Донецькій, Харківській областях вдень подекуди град, пориви вітру та шквали 15-20 м/с". 

Відео дня

Через негоду оголошено І рівень небезпечності, жовтий. Це означає, що погодні умови потенційно небезпечні для населення, інфраструктури та довкілля. 

У Києві в неділю вдень синоптики прогнозують сильний дощ та грозу до кінця доби. Тож не забудьте взяти із собою парасольку.

Україну накриє негода: яким регіонам дістанеться найбільше (мапа)

Спека в Україні

Раніше погодний ресурс Wisemeteo повідомляв, що у третій декаді червня 2023 року в Києві буде спекотно, температура сягатиме +35 градусів.

25 червня синоптики прогнозували пік спеки, а далі на нас чекає зниження температури до +23...+ 25 градусів. Звернемо увагу, що, згідно з даними погодного ресурсу, 25, 27 і 28-го числа прогнозуються дощі.

Вас також можуть зацікавити новини: