Погода на тиждень / фото УНІАН

Найближчими днями погодні умови в Україні визначатимуться антициклонами. Очікується погода без значних опадів, а температура збережеться вищою за норму практично по всій країні. Такий прогноз на тиждень оприлюднив синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

Він пояснив, що в першій половині тижня погода в нашій країні визначатиметься західною периферією антициклону, який до четверга ослабне, що дасть змогу до західних та північних областей України пробитися атмосферному фронту. Завдяки цьому, пройдуть невеликі дощі місцями, а вже під кінець тижня новий антициклон із Центральної Європи посилиться та поширить свій вплив у тому числі й на Україну.

"Таким чином, протягом тижня переважатиме антициклональна діяльність, тож опадів у більшості регіонів країни не передбачається",- каже синоптик.

Відео дня

Він додав, що термічний фон виявиться вищим за середні багаторічні показники, особливо у західних та південно-західних районах, а от у Приазов'ї, східних областях та Криму температура очікується близькою до норми.

Так, за його прогнозом, 7-9 листопада в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Лише вночі 8 листопада у західній частині та Київській області місцями можливий невеликий дощ та мряка.

"У західних, центральних та південних областях вночі та в першій половині дня можливі тумани, які зменшать горизонтальну дальність видимості до 200-500 метрів", - попередив синоптик.

Температура повітря в нічний час становитиме +3…+8 °С, на Лівобережжі країни та в Карпатах +2…-4 °С; вдень повітря прогріється до +5…+10 °С, у західних та південних областях до +12…+17 °С.

Якою буде зима в Україні: прогноз синоптиків

Керівник відділу клімату ГО "Екодія" Євгенія Засядько розповіла, що через зміни клімату холодний період у зимові місяці буде скорочуватись.

Своєю чергою, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму

Ймовірність суворої зими в Україні із затяжними морозами мінімальна, заявляв директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

Вас також можуть зацікавити новини: