REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон провів телефонні переговори з новообраним президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляє прес-служба Єлисейського палацу.

Читайте такожУкраїна готова допомогти Британії у розслідуванні отруєння екс-шпигуна РФ Скрипаля

Лідери обговорили ситуацію в Україні, справу Скрипаля і Сирію. У повідомленні не згадується про те, що Макрон привітав свого співрозмовника з перемогою на виборах, хоча таке згадування (у разі вітальних заяв) є стандартною практикою для комюніке прес-служб державних органів.

Відео дня

Макрон від імені Франції побажав російському народу політичної, демократичної, економічної і соціальної модернізації країни, а також закликав налагодити конструктивний спільний діалог між Францією, Росією та Європою, зазначається на сайті президента Франції.

"Президент Республіки нагадав, що Франція, як і раніше твердо прихильна повному відновленню суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і ефективному виконанню мінських угод", - йдеться в повідомленні.

Також Макрон закликав РФ пролити світло з інцидентом в Солсбері і твердо контролювати будь-які хімічні програми, а також висловив стурбованість ситуацією у Східній Гуті.