Володимир Путін / REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін ніколи публічно не підтримував дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала у Facebook.

Вона назвала спільну заяву лідерів країн "нормандської четвірки" щодо відданості втіленню Мінських угод важливою.

Відео дня

"Протягом війни перемир'я (як правило, за ініціативи України), оголошували 12 раз. Це - тринадцята спроба. Жодного разу перемир'я не дотримувалося іншою стороною. Але на час перемир'я інтенсивність обстрілів зменшувалася, а це означає збережені життя військових і цивільних", - заявила Геращенко.

Читайте такожПорошенко подзвонив Путіну з нагоди річниці Мінських угод - ЗМІ

"Українська сторона, президент (Петро Порошенко - УНІАН) завжди публічно підтримував оголошення перемир'я і робив відповідні заяви. Жодного разу не було публічної заяви Путіна, хоч саме від його команди залежить поведінка бойовиків, їхня здатність дотримуватися тиші. Ця заява "нормандської четвірки" на підтримку Великоднього перемир'я, яке має розпочатися з 30 березня, чи не перша подібна публічна заява", - зауважила Геращенко.

Як повідомлялося, лідери країн «Нормандської четвірки» розглянуть можливі шляхи прискорення імплементації Мінських домовленостей у найближчі місяці. Про це йдеться у спільній заяві президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангел Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона та президента Росії Володимира Путіна.