Юрій Луценко хоче звільнення Назара Холодницького / УНІАН

Генеральний прокурор України Юрій Луценко звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з поданням, в якому просить розглянути зняття Назара Холодницького з посади керівника САП. 

Читайте такожХолодницький про власну відставку: "Не дочекаються"

"У рамках кримінального провадження, яке розслідується спільною групою ГПУ та НАБУ за здобутими в ході слідства фактами, які належно розсекречені, до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) за підписами Генерального прокурора та директора Національного антикорупційного сьогодні направлені дисциплінарні скарги про вчинення керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків", - написав Луценко у Facebook.

"В своєму поданні прошу КДКП розглянути питання зняття Н. Холодницького з посади заступника Генпрокурора - керівника САП", - продовжив він.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко в ефірі ICTV заявив про проведення слідчих дій щодо керівника САП Назара Холодницкого.

Як повідомляв УНІАН, раніше низка ЗМІ писали про те, що Національне антикорупційне бюро України і Генпрокуратура нібито кілька тижнів прослуховували кабінет Холодницького. 22 березня, Холодницький повідомив, що знайшов у себе в офісі 6 березня прилад для прослуховування, але не знає, кому він належить.