censor.net.ua

У травні ц. р. офіцер, зрадивши військовій присязі, вступив у злочинну змову з бойовиками терористичної організації «ДНР» та взяв участь у захопленні адміністративної будівлі міжнародного аеропорту міста Донецьк, повідомили УНІАН у прес-центрі Служби безпеки України.

Читайте такожНаливайченко: 4 колишніх офіцерів СБУ заарештовано за зраду, 3 - у розшуку Наразі зловмисник перебуває під вартою і чекає на вирок суду. За вчинення зазначеного особливо тяжкого злочину законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 26 травня ц. р. на територію Донецького аеропорту увірвалися озброєні бойовики «Донецької народної республіки» з вимогою вивести українських військових з території аеропорту.

Відео дня

27 травня українські силовики взяли під контроль аеропорт в Донецьку. З того дня бойовики не припиняють обстріли аеропорту.

7 листопада стало відомо, що Служба безпеки України затримала колишнього співробітника СБУ, який у травні забезпечив проникнення бойовиків до аеропорту Донецька.