Ілюстрація / REUTERS

Україна звернулася до міжнародного трибуналу щодо незаконності будівництва Керченського мосту з території РФ до окупованого нею Криму.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила представник президента у Верховній Раді України Ірина Луценко на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

За її словами, клопотання на захист суверенних інтересів України у зв’язку з незаконним будівництвом Росією Керченського мосту було подано до міжнародного трибуналу за дорученням глави держави згідно з Конвенцією ООН з морського права.

Відео дня

Читайте такожУ Росії порушили справу проти американського журналіста, який закликав Україну підірвати Кримський міст

За словами Луценко, зведення цього мосту засудили США, Велика Британія, Канада, Європейський Союз, Організація Північноатлантичного договору (НАТО).

“Ми бачимо світову підтримку України в протидії порушенню морського права”, - додала вона і висловила сподівання, що до кінця 2018 року буде розпочато розгляд клопотання України, а у 2019 році “ми будемо очікувати результат”.

Як повідомляв УНІАН, церемонія відкриття транспортного переходу через Керченську протоку відбулася 15 травня. Першою  мостом з Кубані в анексований Крим проїхала колона будівельної техніки на чолі з КамАЗом, яким керував президент Росії Володимир Путін.