Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін вважає, що федералізація України та відмова від НАТО могли б розв'язати "українську проблему".

Про це він заявив в інтерв'ю австрійському телеканалу ORF, яке опубліковано прес-службою Кремля.

Путін в черговий раз розповів про нібито утиски національних меншин в Україні. Він сказав, що в Україні прийнятий "закон про мову", який, за його словами, обмежує використання рідних мов для представників нацменшин.

Відео дня

Читайте такожСолодкі хлопчики Володимира Путіна (рос.)

Крім того, за словами російського президента, багато "українських націоналістів ще в XIX столітті казали про необхідність формування незалежної української держави на федеративних засадах".

"А сьогодні, на мій погляд, це одне з питань, який є найбільш гострим всередині самої України. Але це робиться, звичайно, самою Україною", - сказав Путін.

Президент Росії також зазначив, що для його країни важливо, щоб на території України не з'явилися "які‑небудь військові об'єкти, які загрожували б нашій безпеці", як наприклад, нові комплекси протиракетної оборони.

"Так, для нас це важливо, я не приховую. Але в кінцевому підсумку це вибір самого українського народу і легітимно обраних органів влади", - заявив Путін.