REUTERS

Таку заяву зробила канцлер Німеччини Ангела Меркель. Вона підкреслила, що нічим не можна виправдати або вибачити пряму або непряму участь Росії в боях в Донецьку і Луганську, передає DW.DE.

Читайте такожПоки Росія не робить зусиль для вирішення кризи в Україні, санкції неминучі – Меркель

Канцлер підкреслила, що "дії Росії ставлять під сумнів європейський світопорядок і підривають норми міжнародного права". Вона зазначила, що оскільки протиборчі сторони вельми далекі від дотримання перемир'я на сході України, економічні санкції проти Росії повинні залишатися в силі.

Відео дня

Одночасно Ангела Меркель зазначила, що військовим шляхом конфлікт навколо України не врегулювати і потрібні переговори. Канцлер Німеччини висловила думку, що для врегулювання української кризи знадобиться тривалий час. "Для наших зусиль, спрямованих на подолання кризи, потрібні терпіння і велика завзятість", - сказала вона.

Між тим, ліві різко розкритикували політику уряду Німеччини в конфлікті навколо України. Заступник голови фракції Лівої партії в бундестазі Зара Вагенкнехт звинуватила Ангелу Меркель в тому, що вона "втягнула Німеччину в новий виток холодної війни з Росією", який загрожує миру в Європі. Вона також звинуватила Ангелу Меркель в розпалюванні війни і зажадала скасувати санкції проти Росії.