REUTERS

Шість програм, шість дискусій учасників подій. Їхні спогади і проблеми тепер. З наступного тижня в ефірі - спеціальний розділ проекту "Схід+Захід".

Від непідписання угоди про асоціацію - до трагічної, але все ж таки перемоги людей в Революції Гідності. Низка круглих столів "Схід+Захід" відтворює ті події, викриває таємне і закликає до справедливості. Активісти Євромайдану згадують, що поштовхом до громадянського обурення стало не стільки закриття владою дверей до Європи, скільки розгін студентів.

Читайте такожАктивісти Майдану вимагають від Авакова відзвітувати про хід розслідування побиття студентів "Беркутом"

Саме грубість і підступність штурму Євромайдану в ніч на 30 листопада - привід до нових версій навіть рік потому. Досі не сказано в судах, хто ж віддав остаточний наказ, не покараного жодного пересічного "беркутівця", який піднімав палицю над головами студентів.

Розстріл Майдану - те, що досі важко усвідомити. Вже скоро рік, а винні не покарані. Підозрюваний у співучасті в масових розстрілах на Інститутській екс-командир роти "Беркута" Садівник зник. До суду дійшли лише дві справи по смерті Героїв Небесної Сотні. А основні підозрювані оголошені в розшук, але не в міжнародний.

Читайте такожПосол: тепло Майдану переконало канадців, що українському народу треба допомагати

Спогади, надії і відвертості про Революції Гідності дивіться щодня, починаючи з 1 грудня, на каналі УНІАН-ТБ і на сайті ТСН.