У РФ затримали активістів і акторів, які роздавали іноземцям листівки про Сенцова / Youtube - novayagazeta, скриншот

У центі Москви 18 червня затримали акторів «Teaтра.doc» Марію Чупринську і Григорія Гандлевського, художницю Алісу Сафіну та активістку Наталію Савоськіну, які роздавали іноземцям листівки в підтримку незаконно засудженого в Росії українця Олега Сенцова.

Читайте такожПраворуч Сенцова: актори трьох театрів Одеси влаштували відкриті читання до п'єси ув'язнена язненого режисера (відео)

Як повідомляє «Новая газета», листівки були написані англійською, іспанською та російською мовами. Не всі іноземці розуміли, чого від них хочуть активісти. Деякі заявляли, що не хотіли б змішувати політику та спорт. Тим не менш, чимало іноземців знялися та прочитали листівки на підтримку режисера.

Відео дня

Акція тривала близько години. Незабаром активістів затримали і доставили до відділку поліції «Китай-город»

За інформацією «ОВД-Инфо», на затриманих склали протоколи за статтею про порушення порядку проведення акції (ч. 5 ст. 20.2 КоАП). До 20:36 18 червня всіх затриманих відпустили.

Як повідомляв УНІАН, співробітники ФСБ РФ затримали Сенцова в Криму навесні 2014 року. Його переправили до Росії, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові.

Російський суд у серпні 2015 року засудив його до 20 років ув'язнення. Сенцов міститься в колонії в місті Лабитнангі на Ямалі. 14 травня він почав голодування з вимогою до Кремля звільнити всіх українських політв'язнів. Його голодування триває вже понад місяць.